História Tudósnaptár
História - Tudósnaptár
Kattintson!
H K Sz Cs P Sz V
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
Előzetes   Emlékeztető   Javaslatok?   Olvass el!NEW!

A,Á B C CS D E,É F G GY H I,Í J K L M N NY O,Ó Ö,Ő P Q R S SZ T U,Ú V W X Y Z ZS  ^    Név:  
Kardos Ernő
Pozsony, 1907. dec. 8. - Budapest, 2003. jan. 4.

Vegyészmérnök, élelmiszeripari mérnök
A Budapesti Pázmány Péter Tudományegyetemen 1931-ben tanári diplomát, majd kémiából doktori címet szerzett. Rövid tanári működés után 1934-ben az Országos Kémiai Intézetben kidolgozta a fűszerpaprika minősítés rendszerét. 1941-ben az Országos Mezőgazdasági Ipari Kutató Intézethez került. Itt kidolgozta a mezőgazdasági szeszüzemek ellenőrzési rendszerét, majd 1945 után nevéhez fűződik a magyar konzervipari kutatás megindítása. 1949-től az akkor megalakult Konzerv-, Hús- és Hűtőipari Kutató Intézet osztályvezetőjeként, elsősorban a magyar fűszerpaprika termelés minőségi újjászervezésében teremtett új iskolát. 1960-1968-ig a Konzerv- és Paprikaipari Kutató Intézet igazgatója volt.

Web dokumentumok

 

  KFKI Home >  NEW >  História - Tudósnaptár Copyright info