| Kardos Ernő Pozsony, 1907. dec. 8. - Budapest, 2003. jan. 4. Vegyészmérnök, élelmiszeripari mérnök A Budapesti Pázmány Péter Tudományegyetemen 1931-ben tanári diplomát, majd kémiából doktori címet szerzett. Rövid tanári működés után 1934-ben az Országos Kémiai Intézetben kidolgozta a fűszerpaprika minősítés rendszerét. 1941-ben az Országos Mezőgazdasági Ipari Kutató Intézethez került. Itt kidolgozta a mezőgazdasági szeszüzemek ellenőrzési rendszerét, majd 1945 után nevéhez fűződik a magyar konzervipari kutatás megindítása. 1949-től az akkor megalakult Konzerv-, Hús- és Hűtőipari Kutató Intézet osztályvezetőjeként, elsősorban a magyar fűszerpaprika termelés minőségi újjászervezésében teremtett új iskolát. 1960-1968-ig a Konzerv- és Paprikaipari Kutató Intézet igazgatója volt.
| | | Web dokumentumok |